EXIC levert op diverse landelijke en regionale glasvezel netwerken internet en VoIP diensten. De aanbieders van deze netwerken hanteren elk verschillende tarieven. Hieronder treft u een overzicht van de verschillende netwerken en het dienstenaanbod.

Landelijke netwerken

EXIC levert onder meer diensten op de netwerken van KPN, Eurofiber, Tele2 en Unet. Via deze netwerken kan EXIC bedrijven voorzien van DSL en glasvezel verbindingen, in heel veel smaken. Of het nu een laagdrempelige ADSL verbinding of een grootzakelijke glasvezelverbinding betreft, bij EXIC bent u aan het juiste adres. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Regionale netwerken

In Nederland zijn veel lokale en regionale initiatieven om glasvezel op kleine schaal uit te rollen. Over het algemeen betreft dit industrieterreinen. Vaak zijn hier de instapkosten aantrekkelijker dan bij de grote landelijke netwerken. EXIC levert een groot deel van deze netwerken ook haar diensten.

IP-VPN

Voor bedrijven met meerdere vestigingen levert EXIC verbindingen met een IP-VPN, beheerd door onze netwerkspecialisten. Een IP-VPN gebruikt de DSL- of glasvezellijnen uitsluitend voor de (goed beveiligde) communicatie tussen de vestigingen. Het zijn dus geen doorsnee verbindingen.

Om vanuit een IP-VPN toegang tot het internet te hebben, biedt EXIC op het platform van Pocos voor eindgebruikers die een IP-VPN afnemen een managed firewall-dienst. Deze firewall is centraal opgesteld in het netwerk van Pocos en heeft een supersnelle verbinding met het internet. Ook kan deze firewall worden gebruikt voor een VPN-verbinding vanuit een normale internetaansluiting naar een IP-VPN, om zo bijvoorbeeld thuis- of telewerkers te kunnen aansluiten in het bedrijfsnetwerk. Of koppel een LAN to LAN verbinding via IPsec van buitenlandse vestigingen aan een bestaand IP-VPN binnen Nederland.

Oók is het dan mogelijk om een server in het IP-VPN te plaatsen, in het datacenter waar Pocos zich ook bevindt (co-location, dedicated of private virtual servers). Hiermee is betrouwbaarheid en effectief gebruik van de lijnen gegarandeerd.

Mobiele data oplossingen

Voor mobiele data oplossingen werkt EXIC met alle Nederlandse providers samen. We zijn ook sterk in het leveren van maatwerk welke u niet kunt vinden bij de traditionele providers. Vul hiervoor het contactformulier in voor onze oplossingen.